Onze werkzaamheden

De werkzaamheden binnen de dagbesteding van ACT vormen nooit een doel op zich, het gaat altijd om het leerproces van de deelnemers, hun ontwikkeling in het traject naar het vinden van werk. We zijn werkzaam vanuit onze locaties in Drachten.

Houtwerkplaats

Hout voor mensen die wat met hun handen willen doen. Mensen die het leuk vinden om te leren van niets iets te maken. Van een simpele plank of een blok hout iets moois maken. Zo maken we van pallethout prachtige fruitkistjes en maken we van vuren planken mooie tuinmeubels of tafels. Van een boomstam maken we openhaardhout en aanmaakhout. Voor iedereen die geïnteresseerd is in hout is er wel wat. Ook hierbij doen we maatwerk. Het werk varieert van het zijn van een stoere houthakker tot de fijnzinnige meubelmaker die met timmermansprecisie een tafel in elkaar zet.

Tuin- en groenwerkzaamheden

Het hebben van groene vingers hoeft niet met de paplepel ingegoten te zijn. Veel mensen genieten van het buiten zijn. Werken in de tuin brengt je in een soort trance. Vanaf het vroege voorjaar tot in de winter gebeurt er altijd wel wat. De tuin netjes maken, herindelen, het zaaien, het onderhouden en het oogsten, er is altijd wel wat te doen. We doen op het gebied van groen veel externe klussen bij mensen thuis. Het gaat altijd door, onderhoud is altijd nodig.

Fietsenwerkplaats

Op onze fietsenwerkplaats herstellen en repareren we fietsen. Sloopfietsen worden uit elkaar gehaald, de bruikbare onderdelen worden opgeslagen en de rest gaat in de oud ijzerbak om verkocht te worden. Er zijn ook fietsen die nog bruikbaar zijn, er wordt gekeken wat nodig is om deze fietsen een tweede leven te bezorgen. Het doel is om mensen met een smalle beurs toch een bruikbare fiets te kunnen geven. Er zijn altijd deelnemers die 2 rechterhanden hebben. Slijpen, lassen en sleutelen is hen op het lijf geschreven. Naast reparatie en opknappen van fietsen, repareren we ook scooters en brommers. De deelnemers bepalen met elkaar het reparatie- en sloopproces.

Autowasserij

Met de hogedrukspuit wordt het ergste vuil weggehaald, waarna de auto onder professionele begeleiding een wasbeurt krijgt. Eventueel kan de auto in de wax gezet worden. ACT is uniek in de mogelijkheid van het tijdrovende ‘ontstickeren’ van auto’s. Autowassen geeft voor de deelnemers een mooi en snel resultaat. De complimenten komen dan ook vanzelf.

Dienstverlening

ACT – Zorg op maat heeft naast de zorg ook een dienstverlening component. De deelnemers leren, onder begeleiding van een werkmeester, weer een arbeidsritme op te doen en terug in het arbeidsproces te komen. We doen dat door middel van het uitvoeren van verschillende klussen; tuinonderhoud, facilitaire werkzaamheden, receptiewerk, verhuizingen, schilderklussen en noem maar op!

ICT Workshop

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder computers. Computers zijn echter niet goedkoop en niet voor iedereen zomaar aan te schaffen. Het werken met computers is ook niet voor iedereen even gemakkelijk. Bij ACT Computers leren de deelnemers om te gaan met een computer én repareren we tegelijkertijd computers tegen een redelijke prijs. We adviseren bij de aankoop en ondersteunen bij het gebruik. Alles natuurlijk in overleg met de klant. Naast het werken met computers maken we de deelnemers ook bekend met het opzetten en runnen van een eigen bedrijf.

Klik hieronder op één van de foto’s voor meer beeldmateriaal van onze diensten en producten!

Copyright 2020 | ACT – Zorg op maat