Onze leefgebieden

Naast dagbesteding bieden wij, vanuit onze locaties in Drachten, ook persoonlijke begeleiding. Wij werken aan de hand van 6 leefgebieden. Door deze gebieden in kaart te brengen, weten wij wat jij nodig hebt en stellen we samen een passend plan op!

Financiën

Veel mensen vinden het moeilijk om goed om te gaan met hun geld en kunnen de inkomsten, maar vooral de uitgaven niet goed meer overzien; ze lopen hier in vast. Wij helpen inzicht te bieden in jouw financiën en administratie en leren jou hier beter mee om te gaan.

Werk en dagbesteding

Wij van ACT Zorg op maat zijn van mening dat ieder mens een bepaalde structuur en regelmaat nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Een plek waar je je kunt richten op je talenten, waar je uitgedaagd wordt om nieuwe dingen te leren, waar je succeservaringen opdoet en waar je verantwoordelijkheden krijgt en neemt. Maar wij weten ook hoe moeilijk het kan zijn om na een lange tijd thuis te hebben gezeten weer in actie te komen. Wij helpen jou hierbij en samen bedenken we een dagbesteding die bij jou past. Werkzaamheden binnen ACT worden gezien als een traject richting de arbeidsmarkt. Deelnemers kunnen vervolgens ook hulp krijgen bij het opstellen van een C.V., het schrijven van een sollicitatiebrief en het oefenen van een sollicitatiegesprek.

Gezondheid

Het is belangrijk dat jij goed in je vel zit, daarom kunnen wij tijdens de begeleidingsgesprekken jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid bespreken. Heb jij bepaalde klachten of problemen op dit gebied, dan helpen wij jou hierbij én, waar nodig, helpen we jou bij het vinden van de juiste zorgaanbieder.

Verslaving

Kamp jij (of iemand in je gezin) met een verslaving en heb je hier vragen over of hulp bij nodig? De begeleiders van ACT Zorg op maat hebben veel kennis en ervaring op het gebied van verslavingen en we werken nauw samen met de verslavingszorg. Door jouw situatie in kaart te brengen, kunnen we jou van advies voorzien en stellen we samen een plan op, eventueel in samenwerking met de verslavingszorg.

Sociale vaardigheden en contacten

De dagbesteding van ACT heeft ook een sociale functie. Je werkt samen met andere deelnemers en begeleiders waardoor je met elkaar overlegt, problemen bespreekt, oplossingen en nieuwe plannen bedenkt, samen tot een resultaat komt en samen lacht! Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend en als jij het moeilijk vindt om contact te maken, jezelf te verwoorden of om bijvoorbeeld voor jezelf op te komen, helpen wij jou hier graag bij! Naast de sociale functie van de dagbesteding begeleiden en coachen we je bij het vergroten en onderhouden van je sociale netwerk en het verbeteren van je sociale vaardigheden.

Ook komen wij, voor sommige klussen van de dagbesteding, bij mensen thuis om bijvoorbeeld hun tuin op te knappen. Hiervoor bespreken wij hoe je je het beste kunt opstellen, wat netjes is en wat niet. Allemaal vaardigheden waar je de rest van je leven wat aan hebt!

Wonen en huishouding

Orde in je huis is orde in je hoofd. Heb jij moeite met het opruimen en schoonhouden van jouw woonplek, dan kijken we graag met jou mee en bespreken we hoe jij hier verandering in kunt aanbrengen. Ben jij opzoek naar een nieuwe woning en heb jij moeite met het bijhouden van alle taken die hierbij komen kijken? Ook dan helpen wij jou graag!

Copyright 2020 | ACT – Zorg op maat